Terug..


Hoeve Rijckevorsel        
  Hoeve “Rijckevorsel”  
 
ing. L.W. Vreugdenhil,
Bonnenweg 50,
3151 XA Hoek van Holland.

 
  tel.nr.:
faxnr. :
e-mail :
site :
banknr.:
Skal :
0174-384807
0174-386161
vreugdenhil.lankers@planet.nl
www.debonnen.nl
32.32.32.051
019652
 


een biologisch landbouwbedrijf met speciale aandacht voor natuur en recreatie!


ZOMERGALERIE

Vanaf het laatste weekend in mei tot en met het laatste weekend van september zijn er wisselende exposities in de oude wagenschuur van hoeve “Rijckevorsel”. Op panelen van 1.22 bij 2.44 meter en langs de muren hangen de kunstwerken onder de hooizolder.
De beeldend kunstenaars komen uit de regio of van elders en kunnen dan verblijven op minicamping “De Kraai”, doen inspiratie op in het prachtige polderlandschap van de Bonnen met zijn merkwaardige contrasten tussen de cultuur van enerzijds de glazen stad en de grootste haven ter wereld en anderzijds de schoonheid van de natuur in de aanwezige weide- en akkerlanden. Soms bestaat er een duidelijke affiniteit met de natuur, soms roept het werk van de exposerend kunstenaar geheel andere associaties op. De zomermaanden lenen zich goed voor een galerie op deze lokatie; de polder heeft een speciale bekoring en oefent daarbij ook de nodige aantrekkingskracht uit op de wandelaar en/of de fietser. Midden in deze polder een zomergalerie op een onvervalste boerderij heeft een ongekende charme! Het betekent ook een confrontatie tussen somtijds de idylle van de kunst en de rauwe werkelijkheid van het boerenbestaan.
Deze ontmoeting kan voor aangename verrassingen zorgen en kan een kennismaking betekenen tussen twee werelden: de wereld zoals de nuchtere boer deze ervaart en de manier waarop de kunstenaar er tegenaan kijkt. Het kan betekenen dat u komt kijken naar de kunstobjecten, maar ook beleeft hoe de boer worstelt met de onkruidbestrijding, nog net op tijd het hooi probeert binnen te halen of een kalf op de wereld helpt. Feitelijk bent u dan ook getuige van de kunst van het boerenvak en leert u de betekenis kennen van het begrip “gezond boerenverstand”.
De galerie is iedere middag geopend van 14.00-18.00 uur en u wordt daarbij meestentijds ontvangen door de exposerende kunstenaar. U kunt deze dan soms ook aan het werk zien. Vaak zijn er ook cursussen en workshops onder leiding en verantwoordelijkheid van de beeldend kunstenaar mogelijk. Deze worden dan tijdig aangekondigd op de website van de Stichting De Bonnen en in de regionale pers.
Voor bezoekers is de toegang tot de zomergalerie natuurlijk gratis. Bij deze zomergalerie draagt de exposerend kunstenaar geen bemiddelingspercentage af, maar betaalt vooraf een afgesproken bedrag afhankelijk van de wensen. U kunt naar de tarieven informeren bij Leen Vreugdenhil.


Terug..