Terug..


"PoŽzie en Proza in de Bonnenpolder Lustrum Editie"

Stichting De Bonnen biedt liefhebbers van poŽzie, proza, muziek en natuur uit deze regio en daarbuiten - dankzij het grote succes van de vorige vier edities - opnieuw gratis en voor niets op de 3e zondagmiddag van juli (17) aanvang 13.00 uur een literaire middag aan, met o.a. dichters, vertellers en muzikanten afkomstig uit uw eigen regio en ver daarbuiten, in een prachtige, natuurrijke ambianceÖÖ die u aldaar vanaf een boerenkar literair zullen vermaken!

Jeannette Baljeu (VVD) portefeuillehouder van Welzijn, Sport en Milieu, zal als plaatsvervangend portefeuillehouder van Cultuur omstreeks 13:00 uur de "Lustrum Editie van PoŽzie en Proza in de Bonnenpolder" openen en tevens plaatsnemen in de jury als voorzitter!

Deelnemende dichter(s)essen aan deze Lustrum Editie zijn dit keer:
Henk Boogaard, Arnhem (liedjes); Marja Koldenhof, Dedemsvaart; Ron Koldenhof, Rotterdam; Gijs ter Haar, Bunschoten; Anton Born, Wateringen; Alex Franken, Den Haag; Anne van Amstel, Amsterdam; Marijke ArriŽtta, Utrecht; Annemieke Steenbergen, Westmaas; Pom Wolff, Amsterdam; Savanne, Utrecht; Henriette Dimfina Maria Verduin, Maastricht; Pim Karhof, Den Haag; Ko de Laat, Tilburg; Martin Beversluis, Tilburg; Ed van Berkel, Hoek van Holland; Petri Jakobs (troubadour), Hoek van Holland; Pim van der Wel, De Lier; Lia Spitters, Naaldwijk; Roderik Plaat, Schoonhoven (1e reserve); Erwin Vogelezang, Den Haag (2e reserve) ; DirkTempelaar (organisatie/presentatie), HoekvanHolland.

Zondagmiddag 17 juli 2005
Aanvang 13.00 uur
Opening Jeannette Baljeu (VVD)
Presentatie Dirk Tempelaar
Locatie: De Bonnendijk in de Bonnenpolder in Hoek van Holland

De liefhebbers hebben deze datum al in hun agenda geprikt staan, de afspraken met de voordrachtskunstenaars zijn al gemaakt en Dirk Tempelaar zal het geheel weer op zijn onnavolgbare wijze presenteren. De opzet mag inmiddels als bekend worden veronderstelt. Als het weer een beetje meezit kan men aan de ene kant van de dijk in het talud met een grassprietje in de mond genieten van proza en poŽzie en kan men aan de andere kant van de dijk onder het genot van een drankje en een hapje kletsen en genieten van het polderlandschap. Het festival is niet alleen een ontmoetingsplaats voor sympathisanten en buurtbewoners van de Bonnen, maar ook voor een ieder die prijs stelt op een mooi verhaal of een goed gedicht.
Dit festival wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van diverse partijen waarvan enkele hier worden vernoemd.
Wij hopen dat u zondag 17 juli om 13.00 uur te kunnen verwelkomen op de Bonnendijk!
PotentiŽle bezoekers adviseren wij met name een goed humeur en een luisterend oor mee te brengen; wees niet bang voor grasvlekken of neem daarvoor maatregelen.
Mogelijke voordrachtskunstenaars en inhoudelijk geinteresseerden worden verwezen naar de site van Dirk Tempelaar. Als de sponsors en de weergoden ons wederom gunstig gestemd zijn, is een zinnige zondagmiddagbesteding op deze derde zondag in juli in De Bonnen echt gegarandeerd.

met vriendelijke groet,

Dirk Tempelaar,
organisatie/presentatie festivalprogramma

Routebeschrijving locatie Bonnenpolder:
met de auto vanaf de A-20 door de route over de Maasdijk naar Hoek van Holland te volgen. Voorbij het plaatsje Heenweg volgt de afslag naar links voor het vrachtverkeer naar de ferry en het bedrijventerrein de Zekken. Na deze afslag genomen te hebben nadert men het Staalduinse Bos. Vlakbij dit bos gaat de weg naar rechts en vervolgens weer naar links. U bevindt zich dan op de Haakweg. Aan de linkerzijde ligt het open polderlandschap van de Bonnen. Allereerst is aan de linkerzijde een fietspad - het Bonnenpad - en vervolgens komt de Bonnenweg. Deze slingert de polder in richting de Bonnendijk! met de fiets vanaf Maassluis over het fietspad langs de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland. Aangekomen bij de Haakweg rijdt u door naar het noorden. Op een gegeven moment - voorbij de afslag Dwarshaak - ziet u aan de rechterzijde het open polderlandschap van de Bonnen liggen. U neemt vervolgens de afslag Bonnenweg. met de trein of bus naar Hoek van Holland en dan vervolgens met de benenwagen ongeveer drie kilometer naar het oosten. U loopt de Prins Hendrikstraat uit. Deze gaat aan het einde van het dorp over in de Prins Hendrikweg. Aangekomen op de Haakweg kunt u rechts naar de Nieuwe Waterweg, maar u gaat links naar het noorden. Bij de Dwarshaak steekt u met het fietspad over naar de andere zijde van de weg en daar kijkt u al spoedig aan de oostzijde de polder in. U slaat rechtsaf de De Bonnenweg in en Bonnendijk echter ligt zo'n 250 meter voorbij de hoeve "Rijckevorsel" aan de linkerzijde van het pad. komt u uit deze regio dan kunt u ook per fiets via de Pettendijk (langs het Oranjekanaal) via de Bonnenlaan komen of vanaf de Maasdijk via de Staelduinlaan, langs tuincentrum Staelduinse Bos. Beide wegen gaan richting het Staelduinse Bos. Er zijn vele andere prachtige fietsroutes te bedenken om op de plaats van bestemming - de Bonnendijk - te komen, maar raadpleeg daaromtrent de bestaande fietsroutekaarten van Westland-Delft.

Bezoekers uit de regio worden vriendelijk doch dringend verzocht vooral de fiets te gebruiken, dit wegens gebrek aan parkeerruimte ter plaatse. Staat u ergens en u weet het echt niet meerÖ bel dan 0654 602514 en wij loodsen u naar de Bonnendijk in de Bonnenpolder.


voor meer info:

Fotografie, Regie & Literaire Kunst© - Dirk Tempelaar
Pres. J. V. Wierdsmastraat 816 3151EX Hoek van Holland
+(31)(0)174 38 88 38

20-5-2005 d.tempelaar2@chello.nl

20-5-2005 http://members.chello.nl/d.tempelaar2
Terug..