Terug..


Persbericht

HISTORISCHE OOGSTDAG IN DE BONNEN

HOEK VAN HOLLAND. Op zaterdag 25 augustus wordt er onder auspiciën van de stichting Promotie Hoek van Holland door de menvereniging "De Klepper" in samenwerking met een club van historische tractoren- en landbouwwerktuigenliefhebbers onder leiding van Koos Qualm en Jan van Geest een historische oogstdag georganiseerd in de Lange Bonnen op een perceel zomertarwe van Bonnenboer Arie Noordam.
Vanaf 11.00 uur zullen een reeks van tractoren, inclusief historisch landbouwmaterieel, te zien zijn. Ook zal van sommige machines de werking worden gedemonstreerd, zoals ondermeer een korenbinder, een dorsmachine en een balenpers. Tevens zal te zien zijn hoe een halve eeuw geleden nog met paarden werd gewerkt.
Voor de echte fans is te zien een Ferguson P3 uit 1951, een Massey Harris uit 1953, een Farmall cub uit 1945 en de Geringhoff dorsmachine uit 1936. Veel van dit materiaal zal worden ingebracht door de enthousiaste hobbyisten uit het Westland en Delfland. Veel landbouwgrond in deze regio is de afgelopen eeuw opgeofferd aan de tuinbouw, woningbouw en bedrijventerreinen. Op deze historische oogstdag zullen de oude tijden nog eenmaal herleven. Voor het ouder publiek zal er nog veel herkenbaars zijn. Voor de jeugd worden de verhalen uit de geschiedenis voor een moment werkelijkheid.
Voor de kinderen bestaat er de gelegenheid om ook zelf eens op een paard(je) te rijden onder de deskundige begeleiding van Ronald de Waard. Op het festivalterrein zullen er ook nog de volières en een vogelshow te zien zijn van Jan de Wilde.
Feestbeest Ton Visser van de Maasdijk zal middels catering en muziek op het festivalterrein een echte countrysfeer doen ontstaan.
De historische oogstdag vindt plaats op een terrein langs de Bonnenlaan aan de zuidkant van het Staalduinse Bos. Vanaf de Maasdijk neemt men de afslag bij café De Bosrand. Op het einde van de Staalduinlaan komt men op de Bonnenlaan. Daar gaat men linksaf en dan treft men op het eerste perceel aan de rechterzijde de festiviteiten aan. Op de fiets kan men vanaf Hoek van Holland de route over het Bonnenpad volgen en vanaf Maassluis en Maasdijk langs de Oranjedijk komen fietsen en dan de brug over bij het Oranjekanaal langs de Bonnenwoning over de Bonnenlaan en dan het perceel aan de linkerkant voordat men aan de rechterzijde de Staalduinlaan heeft.
Bij slechte weersomstandigheden wordt het evenement uitgesteld tot zaterdag 1 september.

Link: Hoe-kom-ik-op-de-oogstdag-locatie-kaart?

Nadere informatie: Koos Qualm, tel. 0174-384327


Terug..