Terug..


secretariaat:

telefoon:
fax:
e-mail:
website:

bank:
rekeningnr:

Bonnenweg 50, 3151 XA Hoek van Holland

0174-384807
0174-386161
info@debonnen.nl
www.debonnen.nl

Rabobank Westland Zuid-West
3732.63.643



aan: de leden van de commissie voor Ruimtelijke Ordening c.a.
van de deelgemeente Hoek van Holland,
Postbus 10,
3150 AA Hoek van Holland.
 
betreft: hoorzitting 2 juli 2003

's-Gravenzande,
22 juni 2003

Geachte commissieleden,

In een schrijven d.d. 1 mei 2002 heeft het bestuur van onze stichting middels een tiental kanttekeningen een zienswijze ingediend inzake het voorontwerp-bestemmingsplan Hoek van Holland, 2e ontsluitingsweg, 1e fase.
De zienswijze van de Stichting de Bonnen inzake het toepassen van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake het aanleggen van de eerste fase van de Tweede Ontsluitingsweg is middels een schrijven d.d. 22 november kenbaar gemaakt.
De reactie van uw Dagelijks Bestuur stelt ons - mede gezien de tijd die verstreken is - ernstig teleur. Er worden slechts 4 argumenten aangehaald zonder er echt inhoudelijk op in te gaan. Zo kan er nu eenmaal geen waarde worden toegekend aan een persbericht van een bestuurslaag in verkiezingstijd, exploiteert het agrarische bedrijf Agri-Products B.V. wel aan weerszijden van het Nieuw-Oranjekanaal gronden, vindt er wel meer dan een autonome toename van het verkeer plaats in ons poldergebied door de aanleg van deze weg en door toekomstige planologische ontwikkelingen zoals de gewenst omzetting van agrarisch gebied in pretpark of bedrijventerrein en zijn de aan de planvorming gekoppelde rapportages niet gebaseerd op het motto "Als het niet kan zoals het moet, moet het nu maar zoals het kan"
. Wij adviseren wederom te komen tot een integrale i.p.v. fragmentarische planvorming voor dit open buitengebied van de deelgemeente Hoek van Holland opdat een juist afwegingskader ontstaat. Tevens adviseren wij u zich bij de besluitvorming te baseren op voldoende kennis van het gebied welke verzameld wordt middels bijv. een Landbouw Effect Rapportage en een gebiedsvisie. Voorts verdient het aanbeveling zich aan wettelijke procedures te houden, zoals bijv. de Flora- en Faunawet en op een correcte en fatsoenlijke wijze te communiceren met betrokkenen. Zo geeft het ook geen pas te beweren dat het (toekomstig?) bedrijventerrein aan de zuidkant van de Bonnen geen effecten heeft op ons gebied omdat het aan de noordzijde van de spoorlijn zou liggen.
Inspraak-, bezwaar- en beroepsprocedures zijn mede bedoeld om te komen tot goede besluitvorming. De kiezers c.q. de belastingbetalers zijn niet gebaat bij prestigeobjecten van een overheid die ziende blind en horende doof wenst te zijn. Hiervan zijn (helaas) al voorbeelden genoeg. U heeft nu de mogelijkheid een correctie aan te brengen.

met vriendelijke groet,

ing. A.H.M. Weterings,
voorzitter

De stichting "De Bonnen" stelt zich ten doel de kwaliteit van het landschap, de landbouw en de natuur in de Bonnen te bewaren, te bewaken en waar mogelijk te versterken.
De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rotterdam onder nummer 24310446.


Terug..